SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandåkerns Sportklubb
Umeå - 1932

Råd och Vård för Idrottsskador

Råd och Vård för idrottsskador är en kostnadsfri rådgivningstjänst och ingår i medlemsförsäkringen för idrottande fotboll, basket- och innebandyspelare.

Dit kan du som är idrottare, ledare och förälder ringa och få råd om hur du förebygger skador och besvär som kan uppstå i samband med idrottsaktiviteter. 

När du ringer Råd och vård på 020-44 11 11 får du prata med en legitimerad fysioterapeut / sjukgymnast som är specialist på idrottsskador. Skulle den som idrottar bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. 

Om du har råkat ut för ett olycksfall hjälper sjukgymnasten dig att dokumentera och anmäla skadan direkt till oss. Har du frågor om försäkring eller ersättning ska du kontakta Folksam 0771-950 950.

Vem kan använda Råd och Vård för idrottsskador?


Råd och Vård för idrottsskador är en medlemsförmån för dig i klubbar och föreningar inom Svenska FotbollförbundetSvenska Innebandyförbundetoch Svenska Basketbollförbundet.

Anmäla Skada
Oavsett om skada inträffar via innebandy- eller fotbollsutövande i föreningen kan ni anmäla skadan till Folksam via telefonnummer 0771 - 950 950 eller via denna länk http://www.folksam.se/anmal-skada

Alla medlemmar i Sandåkerns SK har ett grundskydd via medlemskapet. 
Idrottsförsäkring Svenska Fotbollsförbundet och Svenska Innebandyförbundet

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Fotbolllförbundet omfattas av en idrottsförsäkring. Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning, och är framtagen i samarbete med ditt förbund. 


Folksam försäkrar idag 9 av 10 idrottare i Sverige och har lång erfarenhet och engagemang inom sporten. Svenska Fotbollförbundet, Svenska Innebandyförbundet och Folksam arbetar för att minska antalet skador och skapa bra förutsättningar för träning. Därför har vi tillsammans telefonrådgivningstjänsten Råd och Vård för idrottsskador.

Dit kan du som spelare, ledare eller förälder i någon av föreningar som ingår i Svenska Fotbollförbundet eller Svenska Innebandyförbundet ringa och få råd om hur skador kan undvikas. Skulle du som spelar fotboll eller innebandy bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador helt kostnadsfritt.

 

Råd och Vård 020-44 11 11, har öppet vardagar mellan 08.00-17.00

 

Ytterligare information om försäkringen om du spelar innebandy eller fotboll i Sandåkerns SK och vad som ingår hittar ni på nedan länkar! 


http://www.folksam.se/forsakringar/idrotta/idrottsforbund/fotboll

https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/innebandy


 
I samarbete med