SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandåkerns Sportklubb
Innebandy

Spelarutbildningsplan och övningsexempel

På länkarna här nedan så kommer du till vår Tränarmanual och Spelarutbildningsplan samt att du kan hämta inspiration till dina träningar från det övningsmaterial som finns tillgängligt. Allt material går att ladda ned i pdf format. I vår spelarutbildningsplan så hittar du också exempelträningar för respektive nivå.

 

Spelet som utgångspunkt

I en träning är spelet centralt och vi har alltid det som vår utgångspunkt i planeringen. Med det som utgång så väljs övningar med inriktning på färdighets- eller spelövningar i en träning.

 

Övningar som utgår från spelet bidrar till att förutsättningar för lärande ökar. Helheten i spelet blir en effektiv inlärningsmetod. Om träningen liknar spelet ökar möjligheten för spelarna att lära sig innebady och att utveckla sina färdigheter i den miljön.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Önskar du att få tillgång till fler exempel på övningar kan vi rekommendera att gå en tränarutbildning via Västerbottens Innebandyförbund då du via utbildningen också får tillgång till Svensk Innebandys övningsbank. Information om utbildningar som arrangerar mailas ut till våra aktivitetsledare men du hittar också aktuella utbildningar från dem här: Västerbottens Innebandyförbund
 
I samarbete med