SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandåkerns Sportklubb
Umeå - 1932

Övergångspolicy internt och externt

Syftet med Sandåkerns SK:s övergångspolicy är att vid behov ge riktlinjer, stöd och hjälp till alla i vår förening. Andemeningen i policyn är att vi vill att övergångar inom föreningen och mellan föreningar ska vara så få som möjligt så länge man går i grundskolan.


Sandåkerns SK bygger sin verksamhet på ålderskullar.

 

Interna spelarövergångar

·       Som aktiv medlem i föreningen tillhör man sin årgång och flytt mellan lagen är inte tillåtet så länge spelaren går i grundskola på grund av egen vilja, nuvarande kompetensnivå, nuvarande fysisk nivå, kompisar eller påtryckningar från föräldrar/ledare.

 

·       Spelarflytt kan däremot förekomma om två lag i närliggande ålder måste fördela gruppantalet på grund av att det äldre eller yngre laget inte är tillräckligt många för att bedriva en bra träningsmiljö.

 

·       År ett tillåts barnet börja med Bollek i den ett år äldre gruppen om gruppens storlek tillåter detta samt om individen är mogen för detta steg. Året därpå skall man dock återgå till sin egen årgång.

 

·       Man spelar i sin aktuella ålder tills man gått ut grundskolan, därefter kan eventuell indelning ske baserat på färdigheter och ambition. Detta skall i så fall ske i samråd mellan båda lagens ledare samt individen själv. Detta får inte riskera ett lags existens.

 

·       Under särskilda omständigheter kan styrelsen skriftligt ta emot ärenden kring byten mellan lag i yngre åldrar.

 

Interna lån av spelare 

·        Lån av spelare till träning, match eller cup från närliggande ålder är tillåtet om det inte äventyrar det andra lagets möjlighet att utföra sin aktivitet under samma period. Dialog och beslut ska ske mellan båda ledargrupperna. Alla spelare som vill ska ges samma möjlighet och vid stort intresse så ges intresserade spelare möjlighet utifrån ett rullande schema eller lottning. 

Nybörjare 

·         Ifall nya spelare önskar att börja spela i föreningen gäller följande: Om de bor inom vårt upptagningsområde ska de alltid ges möjlighet att börja i föreningen oavsett ålder. Spelare som bor i annan förenings upptagningsområde ska i första hand spela i den föreningen. Om dennes förening inte bedriver idrotten eller inte har ett lag i aktuell ålder hänvisar vi spelaren till annan närliggande förening utifrån vart barnet bor eller går skola.


·        Undantagsfall kan ske om särskilda skäl motiverar att spel ska ske i vår förening. Sådana ärenden ska beslutas av styrelsen och inte av föräldrar eller ledare. Skriftlig motivering krävs.

 

Externa spelarövergångar

Spelare som önskar byta från vår förening:

·        Om spelare önskar byta förening ska alltid den första kontakten och dialogen ske mellan föreningarna, det vill säga mellan föreningarnas styrelser eller av föreningen utsedd ansvarig person. Detta får eller ska inte hanteras av enskilda lag, ledare eller föräldrar.

 

Spelare som önskar byta till vår förening:

·         Om du som tränare, förälder eller ledare blir kontaktad av utomstående spelare, föräldrar eller lag gällande spelarövergångar ska detta vidarebefordras till föreningsstyrelsen eller av föreningen utsedd ansvarig person.

 

·       Det är inte tillåtet av dig som barn- eller ungdomsledare att kontakta spelare eller ledare från andra lag i syfte att utöka er trupp utan att först kontakta vår styrelse eller av föreningen utsedd ansvarig person som kontaktar den andra föreningen. Vår föreningsrepresentant kan i sin tur ta beslutet att ledaren själv får kontakta berörd förening. 

 
I samarbete med