Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Barnens spelregler
Idrotten ska vara rolig, alla barn och ungdomar har rätt att må bra, känna sig välkomna och att de kan utvecklas i en trygg gemenskap! Exakt som det finns regler i idrotten finns det också spelregler för hur vi ska bete oss mot varandra, det är väldigt viktigt för oss att barn och ungdomar behandlas med respekt och får idrotta på sina egna villkor.

Riksidrottsförbundet, som är Sveriges största idrottsförbund har tillsammans med BRIS tagit fram barnens spelregler, vill du läsa mer om dem så kan du gå in på den här länken och läsa vilka regler som gäller: https://barnensspelregler.se
Anvisningar Barn- & Ungdomsidrotten
Föreningens anvisningar för barn- och ungdomsidrotten bygger på riksidrottsförbundets anvisningar och riktlinjer där vi har lagt till ytterligare förklaringar för vad respektive rubrik innebär för ledare och föräldrar. Anvisningarna syftar till att förklara hur vårverksamhet ska bedrivas och skötas för att skapa trygga idrottsmiljöer för de barn och ungdomar som finns i vår verksamhet.

Du hittar materialet här.
Barn har rätt till en trygg miljö, idrotten ska vara en trygg miljö. I vår förening pågår det ett utvecklingsarbete för att skapa en tryggare idrottsmiljö där barn inte behöver uppleva mobbning, trakasserier eller fara illa. En del i detta arbete är att öppna en så kallad visselblåsarfunktion där barn, ledare och vuxna kan rapportera in om de misstänker att något barn far illa. Du hittar länken direkt i det här mailet eller via din förenings hemsida.

Om du misstänker att att barn far illa så kan ett alternativ vara att prata med ledare eller föräldrar, är det inte möjligt så använd gärna vår nya funktion. När du använder den kan du välja att vara anonym, dela gärna med dig då av tillräcklig information. Uppgifterna som kommer in kommer endast vara tillgängligt för föreningens Barn- och Ungdomsutvecklare, utifrån uppgifterna kommer Barn- och Ungdomsutvecklaren sen utreda ärendet och föreningen tar sen till åtgärder, skulle det misstänkas att något brott har skett så kommer vi att göra en anmälan.

Vill du rapportera något kan du göra det i den här länken, det går att vara anonym! bit.ly/Visselblåsare