Allsidiga uppvärmningsprogram
2016-09-25 15:08
Nu finns nytt material tillgängligt för våra barn- och ungdomsledare då vi har översatt det kanadensiska Physical Literacy Movement Preparation Guide. Det är ett allsidigt uppvärmningsprogram som ska främja rörelserikedom och utveckling av koordination, snabbhet och rumsuppfattning. Ni hittar det under respektive sektions dokumentbank.
Målvaktsskola Sandåkerns SK & IBK Dalen
2016-09-24 10:00

Välkommen till Måns Målvaktsskola!


Sandåkerns SK och IBK Dalen erbjuder tillsammans en kostnadsfri målvaktsskola med SSL-målvakten Måns Parsjö-Tegnér. Vi kommer att anordna ett träningstillfälle per månad och inleder med den första träningen den 14e oktober 18:00-19:00 på Grisbackaskolan.


Vi riktar oss till flick- & pojkmålvakter födda -08 och uppåt i våra ungdomslag samt ledare i dessa lag, för att bredda kompetensen kring målvaktsträning ser vi gärna att så många ledare som möjligt kan vara med för att få tips kring målvaktsträningen. Ledare som tänker delta uppmanas ta med sig klubba.


Anmälan görs via denna länk: https://goo.gl/forms/HXtmqfL2oTfWptn92


Ta chansen att lära av en av SSLs bästa målvakter! Varmt välkomna alla målvakter och ledare!

Uppstart Bollek 10:or!
2016-09-14 13:49

Under vintern 2016/2017 kommer Sandåkerns SK att starta upp bollek för pojkar och flickor födda 2010. Tanken är att de under vintern ska få testa olika bollsporter som fotboll, innebandy, handboll och volleyboll.

 

Tid & plats

Initialt kommer vi att hålla till i Grubbeskolans gymnastiksal på söndagar drygt 1 h mellan kl 11.00 och 14.00 med första aktivitet söndag den 9:e oktober. Tillsammans på det inplanerade informationsmötet bestämmer vi den exakta tiden för aktiviteten.


Informationsmöte för föräldrar

Torsdag den 29/9 kommer vi att ha ett informationsmöte för föräldrar kl 20.00 i Sandåkerns klubblokal på Lagmansgatan 37 B. Representanter från Sandåkerns SK informerar om föreningen och ledare från 09:ornas Bollek delar med sig av erfarenheter från ifjol samt tips/förslag kring upplägg och rutiner.

 

Ingen anmälan krävs för detta möte. Anmälan av barnen till Bolleken kan dock göras redan nu på hemsidan. Välj Bollek 10:or i scrollistan längst upp på sidan via menyvalet Våra lag – Innebandy. Där finns det ett anmälningsformulär ni kan fylla i för barnen. 


Vi behöver många ledare!

För att genomföra bolleken på ett bra sätt så behöver det vara 3-4 vuxna på planen varje pass, vilket gör att det är bra om det är minst 6-8 ledare som finns kopplade till gruppen. Eftersom det handlar mer om lek än om träning så är det viktigare med engagemang än att man själv är duktig på själva idrotten. Alla som är intresserade av att vara med på planen när man är i hallen kan maila till kansli@ssk.ac eller anmäla sitt intresse i samband med informationsmötet för föräldrar den 29/9.

 

Kontakt

Alexander, SSK-kansli, 090-774148, kansli@ssk.ac

Andreas, Ungdomsutvecklare SSK/UIF/Dalen, 070-519 52 93, ungdom@vastpastan.se

Välkomna!
Åldersanpassad fysisk träning
2016-08-29 17:07
Hej! 

Tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, Sandåkerns SK och IBK Dalen bjuder vi in er som är barn- och ungdomsledare till tre tillfällen om åldersanpassad fysisk träning där vi delat upp dem i före, under och efter puberteten. Anmälan hittar ni på länkarna nedan:

Före pubertet (tisdag 11 oktober): https://goo.gl/forms/MKFbpxnU4lnNphww2
Puberteten (torsdag 20 oktober): https://goo.gl/forms/c7krFJFNINuaDaaU2
Efter puberteten (tisdag 25 oktober): https://goo.gl/forms/QHS4ENyMTdTLl4K63

Hoppas på att träffa så många av er som möjligt där!

Vänliga hälsningar, 
Andreas Ågren
Ungdomsutvecklare
Sandåkerns SK, IBK Dalen, Umedalens IF anställer utvecklingsansvarig!
2016-08-11 12:41
Andreas Ågren flankerad av Umedalens IF:s ordförande Mikael Berglund till vänster, Sandåkerns SK:s ordförande Johanna Vilhelmsson till höger och IBK Dalens ordförande Levi Bergström.

Våra föreningar har sedan en tid tillbaka samarbetat, framförallt på kanslinivå, men vill nu ta ytterligare ett steg i samarbetet. Detta gör vi genom att tillsammans anställa en utvecklingsansvarig som ska ha det övergripande ansvaret för ungdomsverksamheten i respektive förening! Den utvecklingsansvarige kommer att arbeta mot de ca 90 barn- och ungdomslag med inriktning på fotboll, futsal och innebandy vi har inom Sandåkerns SK, IBK Dalen och Umedalens IF.


Andreas Ågren, magisterexamen i idrottsmedicin, med erfarenhet av jobb som tränare i föreningar och förbund och nu senast som instruktör och ansvarig på ett idrottsgymnasium i norra Värmland, tillträder tjänsten på måndag den 15 augusti. Han kommer att vara stationerad på Musköten om dagarna men ska också möta föreningarnas lag-ledare-spelare-föräldrar ute i verksamheten.


Anledningen till denna satsning grundar sig i att vi vill:


- Genomföra en satsning i syfte att utveckla barn- och ungdomsverksamheten för att i framtiden kunna erbjuda våra medlemmar idrott på sin nivå, hela livet.

- Behålla våra verksamma ungdomar längre och naturligtvis även rekrytera nya ungdomar till verksamheten.

- Att alla våra medlemmar ska få en bra resa och ett livslångt intresse för idrott.

- Skapa en föreningsverksamhet där alla får plats och är inkluderade att delta.


En del av de arbetsuppgifter och fokusområden Andreas kommer att ha är följande:  


- Vara koordinator, utbildare och samordnare för att stötta och leda de vuxna i verksamheten.

- Förmedla föreningarnas värdegrund samt se över och implementera spelarutbildningsplanerna för respektive idrott.

- Utveckla samverkan mellan lagen i respektive förening, fadderverksamheten ska organiseras bättre, och ledarträffar ska få ökad kvalité.

- Vara ett bollplank som finns nära ledarna så att de får kontinuerlig kompetensutveckling. Även ansvara för ledarvården.

- Föreningarna på området möter samma familjer, föräldrar och barn. Det blir en viktig del att möta alla med liknande budskap på såväl ledarträffar som föräldraträffar.


Finansieringen för att kunna starta upp denna satsning sker främst via idrottslyftsmedel från Västerbottens Idrottsförbund samt Västerbottens Fotbollförbund. SISU Idrottsutbildarna har bidragit med hjälp och stöd för att kunna gå från idé till handling. Förhoppningen är att kunna knyta till oss ytterligare samarbetspartners för att finansiera satsningen i ett längre perspektiv.  


Kontaktuppgifter till Andreas kommer att uppdateras på respektive föreningars hemsidor inom kort och redan på torsdag den 18/8 kommer han att medverka i den gemensamma uppstartsträffen inför säsongen för ledare i innebandy för IBK Dalen och Sandåkerns SK.


Vi välkomnar Andreas till Sandåkerns SK, IBK Dalen och Umedalens IF!


Nyheter från våra lag
IB Pojkar 04, 26/09 22:43 
FB Pojkar 15 (01), 26/09 18:27 
FB Flickor 07, 26/09 08:17 
FB Pojkar 05, 23/09 16:34 
FB Pojkar 05, 21/09 19:59 
IB Pojkar 05, 20/09 14:18