Sandåkerns SK, IBK Dalen, Umedalens IF anställer utvecklingsansvarig!
2016-08-11 12:41
Andreas Ågren flankerad av Umedalens IF:s ordförande Mikael Berglund till vänster, Sandåkerns SK:s ordförande Johanna Vilhelmsson till höger och IBK Dalens ordförande Levi Bergström.

Våra föreningar har sedan en tid tillbaka samarbetat, framförallt på kanslinivå, men vill nu ta ytterligare ett steg i samarbetet. Detta gör vi genom att tillsammans anställa en utvecklingsansvarig som ska ha det övergripande ansvaret för ungdomsverksamheten i respektive förening! Den utvecklingsansvarige kommer att arbeta mot de ca 90 barn- och ungdomslag med inriktning på fotboll, futsal och innebandy vi har inom Sandåkerns SK, IBK Dalen och Umedalens IF.


Andreas Ågren, magisterexamen i idrottsmedicin, med erfarenhet av jobb som tränare i föreningar och förbund och nu senast som instruktör och ansvarig på ett idrottsgymnasium i norra Värmland, tillträder tjänsten på måndag den 15 augusti. Han kommer att vara stationerad på Musköten om dagarna men ska också möta föreningarnas lag-ledare-spelare-föräldrar ute i verksamheten.


Anledningen till denna satsning grundar sig i att vi vill:


- Genomföra en satsning i syfte att utveckla barn- och ungdomsverksamheten för att i framtiden kunna erbjuda våra medlemmar idrott på sin nivå, hela livet.

- Behålla våra verksamma ungdomar längre och naturligtvis även rekrytera nya ungdomar till verksamheten.

- Att alla våra medlemmar ska få en bra resa och ett livslångt intresse för idrott.

- Skapa en föreningsverksamhet där alla får plats och är inkluderade att delta.


En del av de arbetsuppgifter och fokusområden Andreas kommer att ha är följande:  


- Vara koordinator, utbildare och samordnare för att stötta och leda de vuxna i verksamheten.

- Förmedla föreningarnas värdegrund samt se över och implementera spelarutbildningsplanerna för respektive idrott.

- Utveckla samverkan mellan lagen i respektive förening, fadderverksamheten ska organiseras bättre, och ledarträffar ska få ökad kvalité.

- Vara ett bollplank som finns nära ledarna så att de får kontinuerlig kompetensutveckling. Även ansvara för ledarvården.

- Föreningarna på området möter samma familjer, föräldrar och barn. Det blir en viktig del att möta alla med liknande budskap på såväl ledarträffar som föräldraträffar.


Finansieringen för att kunna starta upp denna satsning sker främst via idrottslyftsmedel från Västerbottens Idrottsförbund samt Västerbottens Fotbollförbund. SISU Idrottsutbildarna har bidragit med hjälp och stöd för att kunna gå från idé till handling. Förhoppningen är att kunna knyta till oss ytterligare samarbetspartners för att finansiera satsningen i ett längre perspektiv.  


Kontaktuppgifter till Andreas kommer att uppdateras på respektive föreningars hemsidor inom kort och redan på torsdag den 18/8 kommer han att medverka i den gemensamma uppstartsträffen inför säsongen för ledare i innebandy för IBK Dalen och Sandåkerns SK.


Vi välkomnar Andreas till Sandåkerns SK, IBK Dalen och Umedalens IF!


Fotbollsskola 2016
2016-07-05 14:09

Nu har Sandåkerns fotbollsskola 2016 ägt rum. 150 barn har deltagit under 2 veckor. Vi vill tacka alla som deltagit för trevliga fotbollsveckor och våra sponsorer, Stadium, ICA HP´s, ICA Kvantum och Coop Grisbacka!

Under fliken Fotboll-våra lag finns lite bilder från fotbollsskolan.

 

Hoppas vi ses igen nästa år!

/Ledarna för fotbollsskolan

Anmälan till Fotbollsskolan 2016 är STÄNGD!
2016-05-04 14:55

Anmälan till Fotbollsskolan 2016 är nu stängd! Om ni har ert barn på kölista för v25 kommer ni att bli kontaktade så snart som möjligt om det blir platser lediga! 

 

 

V 25 är fotbollsskolan måndag-torsdag  mellan kl. 9-14. Medtag egen lunch!
V 26 är fotbollsskolan måndag-torsdag mellan kl. 9-14. Medtag egen lunch!

 

Vi erbjuder fotbollsskolan till flickor och pojkar i åldrarna 6-12 år båda veckorna. OBS! Pga den yta vi har att tillgå kommer vi att ta emot max 70 barn/vecka.

 

Vi håller till på Grubbevallens konstgräsplan.

 

V 25 samarbetar vi med Grubbebiblioteket där vi erbjuder eftermiddagsaktiviteter. Aktivitetsprogram för Grubbebilioteket hittar du antingen genom att klicka HÄR eller via menyvalen Medlem och Dokument Fotboll, Sommarskoj 2016.

 

I anmälningsavgiften ingår t-shirt, fotboll och vattenflaska. 

 

Kostnad: 500 kr, 20% syskonrabatt, dvs 400 kr för efterföljande syskon.

Är man med på båda veckorna är kostnaden 50 % av anmälningsavgiften, men man ges ej dubbla uppsättningar av material. 

 

Vid frågor, vänligen kontakta Sandåkerns SK:s kansli på kansli@ssk.ac alternativt 090774148. 

 

Välkomna med er anmälan!

Stöd ditt lag i Sandåkerns SK när du handlar på Stadium!
2016-03-17 18:14
Planerar ni att fynda sportartiklar på Stadiums nyöppnade butik på stadens nya köpcentrum Avion nu i helgen?

Glöm då inte att registrera Stöd din förening via Stadiums hemsida!
Det medför att 3 % av er köpessumma går direkt till valt lags lagkassa i föreningen! Det påverkar inte er personliga bonus på Stadium och det kostar ingenting. 

Varje år delar vi ut varje lags totala summa som inkommit via Stöd din förening på Stadium. Den kan användas för laget att köpa nytt material eller hjälpa till att bekosta eventuella cuper m.m!  Ett faktiskt exempel taget från föreningen under 2015: De som valt att stödja Fotbollslaget F07 genom att ansluta sig gjorde privata inköp på totalt ca 17 000 kr på Stadium under 2015. Det gav laget drygt 500 kr i bonus som föreningen kommer att sätta in på lagets lagkassa inför denna säsong 2016. Inte så dåligt!

Vem som helst kan ansluta sig till att bli medlem i Stadium och välja vilket lag man önskar stödja. Har ni redan ett medlemskort på Stadium går det supersnabbt!

Instruktioner på hur ni gör hittar ni i detta PDF Dokument: Stöd din Förening - Lathund registrering.pdf »

Vi har även beskrvit hur man gör och dokumentet finns på Vårt samarbete med Stadium, som ni hittar längst upp på hemsidan!
Utbildningar för våra ledare
2016-03-09 16:23
Genom vårt samarbete med SISU-Idrottsutbildarna kan vi erbjuda föreningsinterna utbildningar för alla våra ledare och tränare i både fotboll och innebandy. 

Under april månad erbjuder vi två 2 st utbildningar med fokus på hur vi kan förebygga skador i samband med träning/match, vad vi kan göra för att behahandla skador när olyckan väl är framme och hur man kan rehabilitera skador.   

Utbildning: Idrottsskador – Akut skadehantering

Datum: 7/4 kl 18:30

Plats: Klubblokalen Sandåkerns SK

 

Utbildning: Knäkontroll

Datum: 28/4 kl 18:30

Plats: Klubblokalen Sandåkerns SK


Ledare anmäler sig till anmälningarna via länken nedan!


Välkomna!


https://docs.google.com/forms/d/1CTcm04rNlCy_d0JooRXfLo50w07ZvC0CCFb4ebJVgVQ/viewform


Nyheter från våra lag
FB Pojkar 03, 25/08 11:12 
IB Pojkar 04, 25/08 09:00 
IB Pojkar 06, 22/08 20:26 
FB Pojkar 05, 22/08 10:20 
IB Flickor 03/04, 22/08 09:55 
FB Pojkar 15 (01), 21/08 20:58