Ledarträff Innebandy - Sandåkerns SK & IBK Dalen
2016-11-07 15:25
Hej alla innebandyledare i Sandåkern!

Den 4e december mellan 14:30-17:00 bjuder vi in till en gemensam ledarträff för barn- och ungdomsledare i IBK Dalen och Sandåkerns SK. Träffen sker i VIP delen av Umeå Energi Arena. Den här träffen kommer ske i samband med SSL matchen IBK Dalen - Linköping IBK som startar 17:00.

Under träffen kommer vi att presentera den nya spelarutbildningsplanen, vår röda tråd för spelarutveckling, samt att genomföra en workshop tillsammans. Under träffen serveras fika och toastmackor till alla deltagare. Mot slutet kommer IBK Dalens tränare Urban Karlsson och berättar om dagens motstånd och deras matchplan, därefter är alla deltagare inbjudna att stanna kvar och se matchen. 

Om matchen: Linköping är en av nykomlingarna i damernas Superliga, Dalen har haft en föryngring i spelartruppen senaste säsongerna och spelar om tre viktiga poäng i slutspelskampen. IBK Dalens medlemmar i våra lag har fri entré på alla matcher så dalenledare får gärna ta med sina lag till matchen, vill lag från Sandåkern se matchen med sina lag så kontakta mig så ordnar vi fri entré för spelarna till matchen också.

Då vi ska presentera den nya spelarutbildningsplanen och diskutera den önskar vi att det finns representanter på plats från alla våra barn- och ungdomslag, ni får gärna komma med flera ledare från ert lag.

Anmälan sker på länken här: https://goo.gl/forms/HxsiRjkC5w7muWvq2

Vänliga hälsningar, 
Andreas Ågren, Ungdomsutvecklare
Kick-off arbetsgrupper Sandåkerns SK!
2016-11-04 16:14

Under 2015 påbörjade Sandåkerns SK ett arbete att utveckla föreningen och sektionerna under parollen "Vi tillsammans är vår förening". I dagsläget bedrivs fotboll och innebandy i föreningen där respektive idrott utgör en egen sektion. Ett led i utvecklingsarbetet har varit att identifiera och beskriva de funktioner vi anser behövs i en förening för att kunna skapa önskade förutsättningar för alla våra idrottande ungdomar, barn och föreningsaktiva medlemmar. Detta har sedan 2015 förändrats och anpassats utifrån vilka personer som ingått i arbetsgrupperna men även utifrån vilka de faktiska behoven varit.

 

Resultatet som det är just nu finns samlat i en övergripande presentation på hemsidan under rubriken Organisation. Eller genom att klicka HÄR.

Där har vi även en lista med alla våra lag och dess befintliga representant samt i vilken arbetsgrupp de ingår i.  

 

Presentationen beskriver arbetsgrupper och roller i sektionsarbetet och ger samtidigt en inblick i föreningens uppbyggnad och organisation. 

Syftet är att utveckla och förbättra arbetet i våra verksamheter fotboll och innebandy samt öka föreningsengagemanget och stärka klubbkänslan.

 

För att kunna jobba mot de målen är vi övertygade om att alla delar av föreningen behöver involveras i hur verksamheten ska bedrivas. Av den anledningen är det bestämt att varje lag ska bidra med minst 1 representant i det övergripande sektionsarbetet. Under 2015 och 2016 har sektionerna successivt börjat fylla arbetsgrupperna med personer från våra aktiva lag.

 

Har ert lag någon sektionsrepresentant ännu? Meddela kansliet er representant om ni inte haft någon sen tidigare eller om ni bytt representant från laget! 

 

Söndagen den 20 november har vi planerat in en Kick-off för att handgripligen kunna träffas och arbeta i arbetsgrupperna men även för att ha en trevlig dag tillsammans i föreningens färger!

Vi avslutar dagen med en middag innan vi beger oss hemåt!


Datum: Söndag 20/11

Tid: ca 14:00-20:00

Plats: Idrottens Hus (Kungsgatan 89)

ANMÄLNINGSFORMULÄR 

Sista anmälningsdag torsdag den 17/11.


Vänliga hälsningar 
Styrelsen Sandåkerns SK
Åldersanpassad fysisk träning
2016-10-21 10:10
Vid två tillfällen har Johan Andréasson från SISU Idrottsutbildarna haft grupper med ledare som gått utbildningen Åldersanpassad fysisk träning. Deltagare har varit ledare från Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK Dalen och från flera olika idrotter. Utbildningen i sig har varit otroligt uppskattad och och våra ledare har själva fått svettats under utbildningens praktiska moment. Utbildningen har erbjudits kostnadsfritt till våra ledare tack vare samarbetet mellan våra föreningar och SISU Idrottsutbildarna och vår ambition är att genomföra ytterligare utbildningstillfällen under våren där vi hoppas kunna locka de ledare som inte hade möjligheten nu.

Har du frågor kring vad utbildningen innebär och förslag på fler utbildningar som är av intresse så kontakta vår ungdomsutvecklare Andreas Ågren på ungdom@vastpastan.se.
Måns Målvaktsskola
2016-10-20 14:00
Första tillfället var uppskattat och nu har vi bokat in nästa tillfälle! Då vi har ett begränsat antal platser beroende på antalet tillgängliga instruktörer gäller först till kvarn. Vi kommer att hålla till på grubbeskolan fredag den 18e november mellan 19:00-20:00. Du som ledare är varmt välkommen att anmäla dig och din/dina målvakter via länken här nedan:


Vänliga hälsningar, 
Andreas Ågren
Allsidiga uppvärmningsprogram
2016-09-25 15:08
Nu finns nytt material tillgängligt för våra barn- och ungdomsledare då vi har översatt det kanadensiska Physical Literacy Movement Preparation Guide. Det är ett allsidigt uppvärmningsprogram som ska främja rörelserikedom och utveckling av koordination, snabbhet och rumsuppfattning. Ni hittar det under respektive sektions dokumentbank.
Nyheter från våra lag
FB Flickor 02, 06/12 21:42 
Innebandysektionen, 04/12 11:17 
IB Flickor 07, 23/11 22:11 
IB Flickor 07, 22/11 13:36