SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandåkerns Sportklubb
Umeå - 1932

Riktlinjer - Vid oro för ett barn
Nästan alla barn och ungdomar i Sverige (9/10) är någon gång med i en idrottsförening, genom idrotten får barn träffa kompisar, ha roligt och utvecklas tillsammans. För en del barn kan också idrotten vara deras frizon, där de kan komma bort från jobbiga saker i deras vardag eller i hemmet. Men vad gör vi när ett barn kommer ibland och har blåmärken som inte kan förklaras? Kränkande behandling kan förekomma inom idrotten också vilket vi arbetar med men då så många barn och ungdomar är i en idrottsförening någon gång är chansen stor att vi någon gång stöter på barn som vi kan känna oro för. Som en del av samhället har vi i föreningen ett ansvar att ge barn det dem behöver som rätt till rörelse, delaktighet, en trygg miljö men också att uppmärksamma när vi misstänker att ett barn far illa. 

I de här riktlinjerna finns det stöd och information kring vad du som vuxen kan göra när du känner oro för ett barn, vi behöver alltid se till vad som är barnets bästa. 

 
I samarbete med