Anmälan till Skidlek 2017 öppen!
Nu är anmälan öppen till SSK Skidlek 2017. Ni är välkommen att anmäla ert barn före 31/1 via anmälningsformuläret i vänstermenyn. 

Vi söker fler föräldrar som kan tänka sig att hjälpa till som ledare under dessa pass (alternativt storasyskon eller annan). Uppge i anmälan om ni kan tänka er att hjälpa till så hör vi av oss innan första passet och pratar ihop oss! 

Välkomna!


Årets skidlek avslutad
2017-03-19 11:14
Idag avslutades årets skidlek i strålande sol på skaren. Ni som har en stund över rekommenderar jag en tur på skaren i vårvintersolen.

Under lekfulla former har barnen fått åka skidor och haft roligt tillsammans. De har fått bli bekant med skidorna och skidåkningen genom lite enklare balansövningar, teknikbanor, lekar som kull och "Kom alla mina kycklingar!", skogsbanor, utförsåkning med och utan spår o.s.v. Tycker de är jätteduktiga vilket syns när de åker utan stavar och verkligen vågar flytta över tyngden från skida till skida. Åkning i skogen kräver att de har koll på skidspetsarna, vilket var extra spännande i mörker.

Jag har haft jätteroligt och hoppas att barnen också haft det. Superkul att höra hur en del verkligen fått inspiration till att åka mer. Som svar på frågan om de skulle vilja ha skidlek även nästa vinter svarade alla ja. Kul!

Tack för i år!
Joel
Skidlek vintern 2017
2017-01-20 17:20
Nu kör vi igång fyra tillfällen med skidlek för barn som vill testa på att åka, utvecklas och lära sig.

Syftet är att inspirera barnen till att ta på sig skidorna och åka/leka nu när det är snö ute samt bli tryggare med skidorna på.

Tänkt målgrupp är primärt barn 6-9 år men alla som känner att det känns intressant och lämpligt är välkommen att anmäla sig. Beroende på vad man har för skidvana sedan innan kan vi försöka anpassa nivån och hitta utmaningar som passar alla.

Exempel på övningar som barnen kan komma att få testa på under skidleken är att åka utan stavar, någon enklare stafett, rörlighetsövningar med skidorna på, hinderbana, följa John, kull m.m.

Kostnaden för skidleken är medlemsavgiften + 100 kr som täcker kostnaden för den mössa som alla barn som deltar får. Är barnen inte medlemmar redan så tecknar ni er för ett medlemskap hos Sandåkerns SK som är 200 kr/år.

Vi kan tyvärr inte hålla med någon låneutrustning så detta behöver alla själva ta med sig. 

Vi kommer att meddela senare vart vi kommer att hålla till. Det blir antingen Olles Spår, Rödberget eller Backen beroende på förutsättningarna. Datum för de fyra tillfällena är preliminärt enligt schemat här på hemsidan. Dessa kan komma att förändras utifrån hur ledare har möjlighet att delta.


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 19/12 15:08 
Fotbollssektionen, 24/08 15:15 
Fotbollssektionen, 17/05 12:30 
Nyheter från föreningen
Sandåkerns Sportklubb, 13/02 14:45 
Sandåkerns Sportklubb, 02/02 13:45 
Sandåkerns Sportklubb, 23/01 15:29 
Sandåkerns Sportklubb, 16/01 19:27 
Sandåkerns Sportklubb, 19/12 15:09